φαρμακευτική κάνναβη

Φαρμακευτική Κάνναβη και Καρκίνος του Μαστού

Φαρμακευτική κάνναβη και καρκίνος του μαστού.

καρκίνος του μαστού – Τι Είναι

Όπως κάθε άλλο είδος καρκίνου, έτσι και ο καρκίνος του μαστού αποτελεί στην ουσία μία μετάλλαξη των γονιδίων. Τα γονίδια αυτά είναι υπεύθυνα για την δημιουργία νέων κυττάρων. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το σώμα μας αναπληρώνεται συνεχώς απο νέα κύτταρα. Τα παλιά κύτταρα υποχωρούν για να αντικαταστηθούν από νέα και πιο υγιή κύτταρα. Σπανίως, τα νέα κύτταρα αποκτούν την δυνατότητα να διαιρούνται και να μεγαλώνουν σε αριθμό μεγαλύτερο από ότι χρειάζεται το σώμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σχηματίζουν όγκο, ο οποίος μπορεί να είναι καλοήθης ή κακοήθης. Ο κακοήθης όγκος είναι αυτό που ονομάζουμε καρκίνο. Ο καρκίνος του μαστού είναι ο κακοήθης όγκος των κυττάρων του ανδρικού η του γυναικείου στήθους.

Ιδιαιτερότητες

Ο καρκίνος του μαστού είναι ένας απο τους πιο διαδεδομένους καρκίνους (ο δεύτερος πιο συχνός στις Η.Π.Α). Παρατηρείται συχνότερα στις γυναίκες και πιο σπάνια στους άνδρες. Τα συμπτώματα που παρουσιάζει είναι η αλλαγή μεγέθους ή του δέρματος στην περιοχή του στήθους, η αποφλοίωση της περιοχής του δέρματος που περιβάλλει την θηλή, η εμφάνιση μιας νέας ανεστραμμένης θηλής κ.α.

Φαρμακευτική Κάνναβη CBD – THC  Ποιός ο ρόλος της.

Υπάρχουν πλήθος εργαστηριακών ερευνών που αποδεικνύουν τα εξής. Τα κανναβινοειδή όπως η κανναβιδιόλη CBD και η τετραϋδροκανναβινόλη THC σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα και δεν τα αφήνουν να πολλαπλασιάζονται. Αυτές οι ουσίες βρίσκονται στην φαρμακευτική κάνναβη.

Το 2008 στην Ισπανία συγκεκριμένα, μία εργαστηριακή μελέτη απέδειξε πως η τετραϋδροκανναβινόλη έχει αντιπολλαπλασιαστική δράση στα καρκινικά κύτταρα του μαστού. Αυτό σημαίνει ότι μειώνει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων χωρίς να προκαλεί βλάβη ή πρόβλημα στα διπλανά υγιή κύτταρα. Το 2009 στις ΗΠΑ μία άλλη έρευνα έδειξε πως συνθετικά κανναβινοειδή δεν αφήνουν τον όγκο να μεγαλώσει και εμποδίζει την μετάσταση του καρκίνου του μαστού.

Το 2010 στην Ισπανία αποδείχθηκε ότι η φαρμακευτική κάνναβη μειώνει το μέγεθος των όγκων και πως σκοτώνουν το καρκινοκύτταρο του μαστού ErB2. Το καρκινοκύτταρο αυτό, άλλα φάρμακα ως τώρα δεν είχαν καταφέρει να εξαλείψουν. Σε μία άλλη έρευνα που έγινε στην Ισπανία το 2012 το συμπέρασμα της έγραφε ‘ Τα κανναβινοειδή, τα δραστικά συστατικά της Cannabis Sativa και τα παράγωγα τους, έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Αυτές οι ουσίες ασκούν δράση ενάντια στην αναπαραγωγή, στην μετανάστευση και στην διήθηση, ενώ προωθούν και τον θάνατο σε ένα πλατύ φάσμα καρκινοκυττάρων σε καλλιέργεια’.

Plant in laboratory medical marijuana cannabis oil
Έλαιο Κάνναβης

Συμπεράσματα

Η φαρμακευτική κάνναβη φαίνεται να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την καταπολέμηση και την θεραπεία του καρκίνου. Οι μελέτες αυτές είναι εργαστηριακές, δεν έχουν γίνει δηλαδή πάνω σε ανθρώπους αλλά μέσα σε εργαστήρια. Παρ’όλα αυτά, οι ιατρικές έρευνες αυτές και οι περιπτώσεις ασθενών είναι αρκετές για να καθιστούν την θεραπεία με φαρμακευτική κάνναβη άξια δοκιμής. Για τους Ιατρούς που θεωρούν ανήθικο να προτείνουν ουσίες με ευφορικές ιδιότητες υπάρχει η κανναβιδιόλη CBD. Μία μη ψυχοτρόπα ουσία που περιέχεται στην κάνναβη. Μην διστάζεις να μιλήσεις στον γιατρό σου για την κάνναβη. Η άγνοια κοστίζει ζωές – ενημερώσου σωστά!

Κορυφαία Ποιότητα

Πιστοποιημένη από εργαστηριακές αναλύσεις

Δικαίωμα Επιστροφής

30 ημέρες Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων

Δωρεάν Μεταφορικά

Για αποστολές άνω των 50 ευρώ

100% Ασφαλής Πληρωμή

Με Visa / MasterCard

Kαλώς Ήρθες! Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες.